VOORBEREIDING OP EEN SUCCESVOLLE TOEKOMST

Voor een succesvolle toekomst is een diploma belangrijk. Maar ook dat we juist jouw talenten uitvergroten. Onze coaches en docenten helpen jou hierbij door je intensief te begeleiden.

Studiekeuze en advies

Een diploma is belangrijk, maar nog belangrijker is wat je

daarmee gaat doen. Wij ondersteunen je actief in de keuze voor een vervolgstudie. Al tijdens je studie maak je kennis met vakspecialisten uit het bedrijfsleven. Binnen ons netwerk benutten we alle mogelijkheden om samen met jou een goed beeld te krijgen van jouw mogelijkheden. Een academic experience is hiervan een voorbeeld.

Talentontwikkeling

Ons uitgangspunt is, dat je talent moet uitvergroten. We

gaan ons dus vooral richten op wie jij bent en waar jij al

goed in bent of goed in kunt worden. We gaan je niet veranderen. Als we jouw talenten samen hebben ontdekt, is dat de basis waar we vanuit gaan. Dingen die jij lastig vindt gaan we zeker niet uit de weg. Uitdagingen

zullen er dus absoluut zijn. We investeren in het versterken van zaken waar jij mee vooruit komt in je studie en loopbaan.

Linde leerling 4 havo 

"Na mijn havo wil ik graag professioneel ballet gaan doen. Dit jaar doe ik al in 3 vakken staatsexamen zodat ik volgend jaar nog meer tijd heb voor mijn balletcarrière. Als mijn lessen van ballet wijzigen dan kan het Infinity College daar meteen goed mee om gaan, ze plannen mijn lessen en huiswerk dan anders in. Zo heb ik geen zorgen over mijn balletlessen én geen zorgen over school."

Netwerk

Het hebben van een goed netwerk is belangrijk. Niet alleen tijdens je studie, maar vooral ook na je schoolloopbaan. Op het ene moment heb je het nodig om zelf verder te komen. Op een ander moment kun je het inzetten om een ander verder te helpen. In beide gevallen vul je een behoefte in die zeer waardevol is. Wij nodigen je uit om ook na het behalen van het diploma deel uit te blijven maken van ons netwerk.

Staatsexamen

Het belangrijkste einddoel is het behalen van je diploma.

Bij ons doe je dat via de staatsexamens. De centraal schriftelijke examens zijn landelijk vastgesteld. De examens vinden plaats vanaf de tweede week van mei. Het staatsexamen kent ook een college-examen (mondeling) en dat is in juli.

Vader Diederik leerling versneld examenjaar vwo

"Mijn zoon wilde haast maken met zijn studie en heeft gekozen voor 2 jaar in 1 vwo. Het is een kort intensief traject waarin hij snel contact heeft gelegd met andere leerlingen."