Starten bij het Infinity College

Het belangrijkste bij de aanmelding van je kind is het intakegesprek. Daar hechten wij veel waarde aan, omdat we ons samen gaan verbinden aan de uitdaging van jouw zoon of dochter. Bij dit gesprek ben je als ouder(s) samen met je kind aanwezig. Vanuit het Infinity College nemen de teamleider en/of één van de coaches deel aan het gesprek.

Het intakegesprek

Wij zijn geïnteresseerder in de toekomst van jouw kind dan in zijn of haar verleden. Toch kan het handig zijn dat je kind iets meeneemt naar het intakegesprek dat belangrijk voor hem of haar is. Is hij of zij bijvoorbeeld trots op de CITO-score? Neem die dan vooral mee. Het mag ook iets totaal anders zijn. Wat sowieso handig is om mee te nemen, zijn de cijfer­lijsten en andere informatie die je hebt van vorige scholen. Is er niets om mee te nemen? Geen enkel probleem. Onze onderwijs­kundigen zijn prima in staat om toetsen en testen te verzorgen, indien dat nodig mocht zijn.

Flexibele instroom

Bij het Infinity College is instromen gedurende het hele schooljaar mogelijk. Wel is het aan te raden om aan het begin van het schooljaar in te stappen als jouw kind in een regulier tempo wil werken. Hij of zij kan dan makkelijker samen optrekken met klasgenoten. Een uitzondering op deze flexibele instroom vormen de examenleerlingen. Voor hen gelden wel vaste momenten van aanmelding. De voorbereiding op een examen neemt nu eenmaal een aantal maanden in beslag. Bovendien is er een vast examenmoment. Start jouw zoon of dochter na de maand november in een examenjaar, dan kan hij of zij niet meer in hetzelfde schooljaar een volledig examen doen. Het behalen van deel­certificaten is in overleg wel mogelijk, mits de aanmelding daarvoor vóór eind december bij DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) gedaan kan worden. Die aanmelding regelen wij voor je.

Wil je meer weten over Infinity College? Ontdek het tijdens onze open dag!